Publicerad

MEDLEMSMÖTE 2020!


Välkomna på årets medlemsmöte med motionsgenomgång torsdagen 30 juli kl 18.30 hos Annika och Marcus Hemransson, Källstorp 2260 i Svalöv. Föreningen bjuder på enkel grillad förtäring så anmäl ditt deltagande till Annika via sms eller telefon senast den 28 juli på nummer +46703649206. Medtag kläder efter väder. Vid dåligt väder sitter vi inne verkstaden på gården.

Välkomna! Styrelsen fnh Skåne

Publicerad

Sommarpremiering i Önnestad 25 juliÅrets premiering närmar sig och vi hälsar årets anmälda hästar välkomna på lördag 25 juli. Tyvärr får publiken utebli i år men vi hoppas att vi åter kan bjuda in er 2021! Här följer lite viktig info till hästägare och visare inför årets evenemang: ? Totalt beräknas i nuläget 27 hästar visas under lördagen, enbart 2 personer per häst tillåts in på området (även barn inräknat). Dessa två personer ska ha skrivit under hästägarförsäkran som lämnas till vakten vid infarten till premieringsplatsen. ? Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer därför se till att vi inte är fler än 50 personer på plasten åt gången under dagen. Därför är dagens visningar uppdelade i 2 block. Tidenrna för dessa block måste respekteras och ni kommer inte att släppas in på området förrän ert block har tid på platsen. Block 1: öppnar 09.15, id-kontroll och mätning från 09.15 Visning 10.00-12.00. Senast avresa 12.30 Block 2: öppnar 12.45, id-kontroll och mätning från 12.45 Visning 13.30. ? Toalett finns att tillgå på i ridhuset men håll avstånd på premieringsplatsen och vi har ordnat med möjlighet till handtvätt och handdesinfektion. ? Id-kontroll och mätning ska som vanligt genomföras före visning. ? Om du känner dig sjuk, även om du bara har lindriga symptom, stanna hemma! Det går att flytta fram den anmälda hästen till kommande visningar. ? Boxarna kommer INTE att hyras ut i år då du som hästägare/visare uppmanas att lämna premieringsplatsen så snart din häst är bedömd. Alla måste själv städa upp efter sin häst på hela anläggningen. Ta gärna med egna redskap för detta. Viss utrustning för mockning finns på platsen. ? Vi som arrangerar premieringen genom SH Föreningen nordsvenska hästen i Skåne . Vi önskar väldigt gärna att ni skickar foto på era hästar från visningen på lördag till oss, antingen här på FB eller via mail, då vi inte får ha fotograf på plats i år. (Detta pga max antal funktionärer på plats). Vi publicerar gärna ert foto med hästen namn på vår FB samt hemsida. Vi ska dessutom försöka att live-streama hela premieringen här på FB på lördag. Vi uppmanar alla att läsa igenom informationen i katalogen innan lördag! Alla måste följa regler och rekommendationer för att premieringarna i landet ska kunna genomföras i år. Har ni frågor eller funderingar, tveka inte på att kontakta platsansvarig Sara Käck 0767920224 Vi hoppas på en trevlig dag med fina hästar av lika hög kvalité som alltid. Väl mött och tack på förhand!

Publicerad

Ridläger

5-6:e september anordnar vi ett Nordis ridläger i Lövestad (sjöbo kommun) 

4 ridpass varav 3 är med inhyrd instruktör Maria Wästerlund som driver ridskola till vardags. 

Passen anpassas efter deltagarnas önskemål och behov och man deltar på den nivå man befinner sig på för dagen. 

Fm fika, lunch och em fika ingår och på lördagkvällen anordnar vi en grillkväll tillsammans. 

Övernattning till hästarna finns på plats. 

Pris: 1500kr 

Sistas anmälningsdag och betalning 27 AUGUSTI

Inbetalning till plusgiro 820656-7 eller swish 123 364 8391, märk med Ridläger och namn 

Max 10 deltagare, minst 4 st. 

  • Bindande anmälan. 
  • Deltagande sker på egen risk
  • Vid ev inställt arrangemang återbetalas hela beloppet

Anmäl dig till Elin på 073 575 51 76

Vi kommer följa ev restriktioner gällande sammankomster

VARMT VÄLKOMNA

Publicerad

Propp inför premieringen 25 juli 2020

Nu ligger proppen ute får årets sommarpremiering i Önnestad som kommer bli annorlunda!! Var vänlig läs informationen noga om vad som gäller och hur ni ska förhålla er! Max 2 personer/häst och vi kommer visa i block med 15 hästar i varje block. Följs inte anvisningarna kommer vi bli tvungna att avvisa er från platsen premieringsdagen! Strikta regler från SH!
https://svehast.se/bedomningar/sommarpremiering/propositioner-och-anmalan/
Publicerad

FÖR KÄNNEDOM

FÖR KÖNNEDOM!!

Information om Sommarpremieringarna 2020 med anledning av corona (covid-19)

På grund av rådande förhållanden gällande Corona (covid-19) blir vi tvungna att ha ett annat upplägg för sommarpremieringarna. Detta ställer särskilda krav på både arrangörer, anläggning, funktionärer och hästägare.
Anläggningen måste gå att stänga för obehöriga. Infarten måste därmed vara bemannad. Man behöver ha funktionär/funktionärer som ser till att människor lämnar platsen så fort de är klara för dagen samt att inte obehöriga kommer in på området.
Sommarpremieringarna ska vara öppna för ston som kan tilldelas avelsdiplom (3-åriga ston, för vissa raser gäller 4 år). Utöver detta kan även äldre ston som ska stambokföras visas. Det är högst två personer/häst som får komma in på området.
Premieringsdagen kommer läggas upp i block med högst 15 hästar i varje block och max 3 block/dag. Andra blocket får inte anlända förrän det första blocket har lämnat platsen. Detta innebär uppehåll mellan varje block. Upplägget för varje dag styrs av antalet anmälda hästar.
Vi kommer ta kontakt med berörd länskommitté för att diskutera upplägget för premieringen samt ha löpande kontakt med premieringsförrättare och kontaktpersonen i respektive område.
Premieringen kan komma att ställas in med mycket kort varsel.
Mer information kommer även på vår hemsida längre fram. HÅLL UTKIK!

Vänligen skicka vidare detta till så många som möjligt så ingen missar denna information, tack!

Med vänlig hälsning
Maria Andersson

Svenska Hästavelsförbundet
Box 314
532 24 Skara

Tel: 0511-441881
Se hemsidan för aktuella telefontider
www.svehast.se
sh@svehast.se

Publicerad

ÅRSMÖTE!!


Årsmöte:
Föreningen Nordsvenska Hästen i Skåne bjuder in till ÅRSMÖTE
När; Söndagen den 1 mars 2020 kl 13.00, Var; Maglasäte Idrottsplats, Höör.
5 km utanför Höör, längs med väg 13 mot Eslöv ligger idrottsplatsen. Hittar Ni inte, ring Annki för vägbeskrivning.
Sedvanliga årsmötespunkter ligger på agendan samt utdelning av diplom & priser, som Ni gjort Er förtjänta av med Era nordsvenskar under året som gått.
Avelsföreläsning inom hästsfären av Kåre Gustafsson, nsv uppfödare med mångårig erfarenhet bl a. Vi ser fram emot givande diskussioner efteråt!
FNH Skåne bjuder på smörgåstårta och kaffe med tårta!
Har Du någon form av matallergi? Meddela oss när Du anmäler Dig.
Anmäl Dig senast 25 februari till Annki samtal eller SMS 0702 551339 eller e-post annkiperka@gmail.com
VARMT VÄLKOMNA!!!!